Soorten uitvaartverzekeringen

Het plan voor uitvaartverzekeringen verschilt van de traditionele levensverzekeringen. De plannen variëren van eenvoudige dekking van begrafeniskosten tot levensverzekeringen die begrafeniskosten omvatten tot noodzakelijke verzekeringen. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben plannen die elk gezinslid dekken in het ongelukkige geval dat ze vóór de verzekeringnemer zouden overlijden. Het hebben van een dergelijke verzekering kan u beschermen tegen onverwachte kosten als gevolg van het overlijden van een familielid, en hen ook beschermen in het geval van uw overlijden.

Dekking De uitvaartverzekering wordt uitbetaald op het moment van uw overlijden aan de aangewezen begunstigde. Het kan begrafeniskosten dekken, zoals bloemstukken, kisten, crematie, uitvaartdienst en vervoer voor de directe familie. Veel bedrijven omvatten een begrafenisverzekering tot € 15.000 zonder medische examenvereisten. In tegenstelling tot veel medische verzekeringsplannen, kunt u, als u gezondheidsproblemen heeft, nog steeds een begrafenisverzekering afsluiten voor uw gezin. De gemiddelde begrafenis kost minstens €9.000, dus het hebben van een verzekering zal een lange weg zijn naar een high-end afscheid.

Over het algemeen zijn de kosten van een uitvaartverzekering afhankelijk van het type verzekering dat u hebt gekocht en van de leeftijd van de verzekeringnemer. Premies kunnen beginnen vanaf ongeveer € 30 per maand en oplopen tot € 150 per maand, afhankelijk van de leeftijd, gezondheid en dekkingsbehoeften van de verzekeringnemer. Velen betalen wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of jaarlijks voor hun begrafenis. De verzekeringspremie kan ook ineens worden betaald, vooral voor mensen die al genieten van hun gouden jaren. Meestal neemt het dekkingsbedrag in de loop van de tijd toe. In een traditionele polis voor het hele leven blijft de totale dekking hetzelfde, zolang er regelmatig premies worden betaald. De dekking eindigt echter als de betalingen stoppen.

Ikverzekerhetbeste.nl